«Тепла зустріч» колабораціоніста Мацуєва в Сан-Франциско

798

24 січня, у Сан-Франциско відбувся концерт відомого російського піаніста Дениса Мацуєва, який неодноразово висловлював свою підтримку диктаторському режиму Володимира Путіна і зокрема підтримав анексію українського Криму. Але на превелике щастя російської інтелігенції в Сан-Франциско знайшлися активісти, які виступають проти таких політичних діячів мистецтва.

Читать по-русски

Кілька десятків людей зібралися під War Memorial Hall – Herbst театр де проходив концерт музиканта. Протестуючі розгорнули українські прапори, плакати проти політики Путіна і плакати, що соромлять Дениса Мацуєва. Люди скандували антивоєнні гасла і закликали бойкотувати всі виступи культурного посланника Путіна закордоном.

Акцію підготувала українська організація Ukrainian American Coordinating Council яка вже більше 50 років займається розбудовою української діаспори у Північній Каліфорнії і США в цілому.

Як і на попередніх концертах Матцуева, публіка яка проходила до фає театру не гидувала покрити протестуючих душевним російським матом. Але варто зауважити, що були й такі хто не знав про політичні уподобання піаніста через що деякі приєднувалися до протестуючих і вели дискусії з «інтелігентами російського мату» які все таки зважилися відвідати концерт колабораціоніста Путінського режиму.

Микита Сафроненко, Секретар UACC, California