7 листопада в самому серці США, м.Вашингтоні відбулося урочисте відкриття меморіалу Жертвам Голодомору 1932-33 років.

Декілька тисяч українців та американців українського походження приїхали у столицю США спеціально для вшанування своїх пращурів, які трагічно загинули від геноциду проти українського народу влаштованого сталінським режимом з 1932 до 1933. В ті роки загинуло близько 10 (десяти) мільйонів українців і ще мільйони білорусів, росіян та казахів, яких насильно морили голодом і винишувала тодішня комуністична верхівка в обличчі Сталіна, Косіора, Кагановича, Петровського і багатьох інших комуністичних нелюдів.

По теме: В Вашингтоне открыт мемориал жертвам Голодомора

У цей історичний для української нації і зокрема української діаспори день люди приїхали з усіх куточків Америки і України щоб віддати шану загиблим в ці смутні для України часи. Тож освятити меморіал приїхали духовні лідери України, Патріарх Всія Русі-України Філарет, Митрополит Київський Святослав, та інші. Також на заході були присутні перша леді України, Марина Порошенко, посол України в США, Валерій Чалий, Конгресмен Левін, Голова СКУ, Євген Чолій, Голова УККА, Тамара Олексі та лідери українських громад Північної США та світу.

[rev_slider holodomor]

 

Після офіційної частини багаточисельна українська колона рушила головними вулицями Вашингтону до Білого Дому, де релігійні діячі провели спільну молитву за Україну.